Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

1e en 2e Pinksterdag zijn wij gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Slijterij 't Kleine Uiltje komt met Gorinchemse whisky!

donderdag 14 juli 2022

De 1e Gorinchemse whisky ligt op vat!

Begin juni ontvingen wij van één van de distilleerderijen die Nederland rijk is, een distillaat. Dit distillaat ligt intussen op vat te rijpen.
Het betreft hier een licht peated gerst-distillaat van 63% wat op een ex-Buffalo Trace(Bourbon) vat is gelegd. Aangezien het distillaat minimaal 3 jaar en een dag moet rijpen op eikenhout voordat we het whisky mogen noemen, zal het nog een tijdje duren voor het zo ver is.
Ieder half jaar zullen wij een 'monster' nemen van het distillaat totdat wij vinden dat de whisky dusdaing mooi is om te kunnen bottelen. ook komt het halfjaarlijkse monster ter observatie in de winkel te liggen zodat iedereen kan zien wat vatrijping met de kleur en geur van het distillaat doet.
Ook het bottelen gaan wij zelf doen en er zullen uiteindelijk zo'n 300 flessen beschikbaar komen. Voor we gaan bottelen zullen wij de whisky terugbrengen naar 46%.
Alle geïnteresserden kunnen op inschrijving maximaal 2 flessen per persoon kopen, maar ook met de inschrijving wachten wij nog eventjes totdat wij vinden dat het gerstenat kan worden gebotteld.

Wij verwachten dat met een jaar of vier/vijf de whisky op fles kan.

Tevens proberen wij meteen al een volgend distillaat op vat te leggen dit jaar. Dit distillaat hopen wij op een 10 jaar lang Portvat te leggen mits wij daaraan kunnen komen.

Houdt u dus onze website en socials in de gaten de komende tijd om zo op de hoogte te blijven van onze activiteiten rondom deze whisky's!Whiskyvat

« Terug