Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

1e en 2e Pinksterdag zijn wij gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Mars Komagatake Shinshu Single Cask #3202 The Netherlands

(0,0 / 5)
Mars Komagatake Shinshu Single Cask #3202 The Netherlands
Shinshu Distillery

De Shinshu Distillery is één van de twee distilleerderijen welke Mars rijk is. Het ligt hoog in de Japanse Alpen op 800 meter boven zeeniveau. Hier kan het zomers flink warm worden en ’s winters behoorlijk koud. Deze extreme omstandigheden hebben invloed op de smaak van de whisky. De Shinshu Distillery ligt aan de voet van de berg Komagatake. Wanneer een whisky van Mars ‘Komagatake’ heet, betekent dit dat het een single malt whisky betreft afkomstig van de Shinshu Distillery. Heet een whisky van Mars ‘Tsunuki’, dan betreft het een single malt van de tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki. Naast de twee distilleerderijen, heeft Mars ook nog beschikking over een derde locatie op het eiland Yakushima. Hier worden ook single malt whisky’s gerijpt, welke gedistilleerd zijn op één van de distilleerderijen. Doordat het er ’35 dagen in de maand regent’, biedt dit extreme klimaat Mars Whisky de mogelijkheid om whisky te laten rijpen onder totaal andere omstandigheden dan bij Shinshu en Tsunuki.
Het Japanse whisky merk Mars wordt ook wel ‘The Rising Star of Japanese Whisky’ genoemd en dat is niet voor niets. Met verschillende distilleerderijen en rijpingskelders kunnen ze optimaal gebruik maken van de verschillende klimaat invloeden welke het land te bieden heeft. Vat nummer #3202 is gedistilleerd op de Shinshu distilleerderij en heeft hier ook gerijpt op een ex-bourbon vat.

Vat nummer #3202 is, in samenspraak met de master distiller van Mars Whisky, speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky is gedistilleerd in 2016 en afgelopen jaar is het Japanse levenswater op een vatsterkte van 62,00% vol. gebotteld. Uit het vat zijn 211 flessen gekomen en vanzelfsprekend heeft de whisky haar natuurlijke kleur behouden en is deze niet koud gefiltreerd.
€ 232,99
Fles
Huidige voorraad: 6
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Japan
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
62% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Geur
Fruitig en zacht met tonen van abrikoos, banaan en vanille.
Smaak
Honing, vanille en een zachtheid van fruit als mango en sinaasappel.
Afdronk
Elegant en subtiel.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review