Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

1e en 2e Pinksterdag zijn wij gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glenglassaugh Evolution

(0,0 / 5)
Glenglassaugh Evolution
De Glenglassaugh Distillery werd opgericht in 1875 door een lokale handelaar genaamd James Moir en is gelegen aan de kust in de oostelijke regio Highland, vlakbij het prachtige Sandend Bay. De distilleerderij heeft een aantal van de meest spectaculaire uitzichten in Schotland.

Nadat de distilleerderij in 1960 volledig werd herbouwd, produceerde ze tot 1986 continue whisky, daarna stond de productie even stil, tot een groep investeerders de disitilleerderij kochten en in 2008 de productie weer opstartten.

In 2012 werden, na meer dan twee decennia, met de introductie van de "Revival" en de "Evolution, de eerste single malts weer geproduceerd in de distilleerderij.

Glenglassaugh whisky wordt volgens traditionele distilleermethodes en met de beste kwaliteit Schotse gerst geproduceerd. Hoewel veel distilleerderijen in hoge mate geautomatiseerd zijn, is het maken van whisky bij GlenGlassaugh nog steeds een ambacht, dat wordt uitgevoerd door een klein, hoogopgeleid team, dat zich wijdt aan het maken van een product met de hoogste kwaliteit. Alleen de beste vaten worden geselecteerd om de kostbare drank langzaam te laten rijpen in de magazijnen aan de kust.
De Revival is de eerste expressie van de Glenglassaugh Distillery nadat deze 20 jaar had stilgelegen. De Glenglassaugh Revival is gerijpt in een combinatie van eerste- en hervulvaten en 6 maanden gefinisht in Oloroso sherry butts. Een Highland Single Malt met de charme van de kust.
Bottled at 46%, Non chill filtered, natural colour.
€ 59,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
57.2% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Glimmend geelgoud
Geur
Zoet, boterachtige vanille, butterscotch en fudge met daar doorheen fruit, golden delicious appels, gekarameliseerde peren en aardachtige kokos.
Smaak
Romig en zoet, meer butterscotch en vanille fudge. Een beetje banaan, peer en groene appel, hints van kokosnoot en anijs.
Afdronk
Afgerond en zoet, met tonen van zachte kokos en drop.
Serveertip
Om heerlijk van te genieten op een rustig moment...........
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review