Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

1e en 2e Pinksterdag zijn wij gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Green Spot Irish Whiskey

(0,0 / 5)
Green Spot Irish Whiskey
Wijnhandel Mitchell & Son werd opgericht in 1805. De Mitchells verkochten een scala aan whiskey’s onder hun ‘Spot’ merknaam. Deze naam is ontstaan uit de praktijk van gemarkeerde vaten van verschillende leeftijden met een klad of een vlek van een gekleurde verf. Er was een Blue Spot, Red Spot en zelfs een Yellow Spot. De Green Spot ontpopte zich echter tot één van de populairste whiskey’s in de hele wereld.
Het is onzeker wanneer de whiskey voor het eerst geproduceerd is. Het is wel bekend dat in de jaren 1920 de Jameson Bow Street Distillery minstens 100 vaten per jaar leverden met gedistilleerde whiskey uit sherry vaten. Wanneer Jameson werd verplaatst van Bow Street naar Midleton, kwam er voor het eerst een verandering in het bestaan van de whiskey. In combinatie met de lage voorraden van gerijpte whiskey, kwam Mitchel & Son in overeenkomst met de ‘’Irish Distillers’’, waarbij de whiskey voortaan gerijpt zou worden in hun eigen vaten.
Verrassend genoeg gebruiken Ierse mouters meestal geen turf voor het stoken van hun kilns, ondanks de grote voorraden van die turf, die tot hun beschikking staan. Steenkool was vroeger en nu nog een gemakkelijker hanteerbare en verkrijgbare brandstof. Dit betekent dat de afwezigheid van turf bij het eesten er in de meeste Ierse whiskey's geen rokerigheid te vinden is. Deze pure pot still whiskey wordt gestookt in de Midleton distilleerderij, het merk (label) is eigendom van Mitchell & Sons in Dublin, die in het nieuwe CHQ Building op de Docklands een spirit shop beheren. Buiten Ierland is deze Greenspot whiskey zeer moeilijk te verkrijgen.
De afwezigheid van rokerigheid heeft ook op de Green Spot Irish whiskey uit Dublin het effect, dat men de geurige aroma's terugvindt van de gerst en de afgerondheid die door de mout wordt veroorzaakt. Green Spot is in het Whisky Magazine als "Best of the Best gekozen". Bij de World Whiskies Awards 2012 onderscheiden als de - Best Irish No Age Statement Pot Still Whiskey.
€ 49,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Strogeel
Geur
Mild, appel en houttonen met toffee en noten.
Smaak
Gedroogd fruit, vol, appel en custard .
Afdronk
Goed gebalanceerde afdronk met noten en zacht fruit aroma's
Serveertip
Wilt u Green Spot Irish Whiskey online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review