Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Royal Lochnagar 12 Years Old Highland Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Royal Lochnagar 12 Years Old Highland Single Malt Whisky
De distilleerderij van Royal Lochnagar is gelegen ten zuiden van de weg tussen Perth en Aberdeen. De Lochnagar berg en het prachtige bos van Balmoral ligt ten zuiden van de distilleerderij. Het Balmoral Castle is het bekende zomerverblijf van de koninklijke familie van Engeland. Langs dit gebied stroomt de rivier de Dee, die in de berg Cairn Toul ontspringt en die uitmondt in de Noordzee bij Aberdeen. De distilleerderij dankt de naam aan de ± 1150 meter hoge Lochnagar-berg. In 1823 wilde de Britse regering een einde maken aan de vele illegale distilleerderijen rond de rivier de Dee, door een vergunningstelsel in te voeren en ook een forse verlaging van de belastingen aan te kondigen.
James Robertson, die een clandestien stokerijtje in Glen Fearden had, vroeg als eerste een vergunning aan. Zijn illegale collega's zagen dit als verraad en staken zijn distilleerderij in brand. James bouwde echter een nieuwe distilleerderij en noemde deze Lochnagar. In 1841 brandde deze distilleerderij weer af. James gaf het nu op en verkocht de puinhopen aan John Begg, die een nieuwe distilleerderij de New Lochnagar even ten zuiden van de Dee opende. In 1848 mocht men zich Royal Lochnagar noemen na een bezoek van de gehele koninklijke familie aan de distilleerderij, die toen op Balmoral Castle logeerden. De distilleerderij werd in 1906 grondig verbouwd en na de sluitingen in de oorlog en diverse overnames werd in 1998 de laatste verbouwing verricht. In de distilleerderij staan twee kleinere stills en drie washbacks die van larikshout gemaakt zijn. De stills worden nog met stoom verhit. Men laat de nieuwe spirit rijpen op bourbon-, sherry- alswel op refill vaten. In het bezoekers centrum hangen foto's van de koninklijke familie en er zijn ook de privé vaten van het koningshuis te bewonderen. Dit bevestigt de nog immer hechte band van de koninklijke familie met hun buur de Royal Lochnagar distilleerderij. Het water betrekt men voor het bereiden van de whisky van de hellingen van de Lochnagar berg, dit water wordt in het meer Loch Muick verzameld en wordt via een pijpleiding naar de distilleerderij getransporteerd. Het water voor de koeling van de condensors haalt men uit het gegraven meer achter de distilleerderij.
€ 50,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Hooglanden
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Medium & Granig
Kleur
Oud Goud
Geur
Aromatisch, fruit en met een kenmerk van gemout graan en gist. Smaak: subtiel, honing, iets vettig door de aroma's van het graan met een licht ziltige afdronk met een klein bittertje.
Smaak
Subtiel, honing, iets vettig door de aroma's van het graan.
Afdronk
Licht ziltige afdronk met een klein bittertje.
Serveertip
Wilt u Royal Lochnagar 12 Years Old Highland Single Malt Whisky kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review