Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kopke Colheita Port 1998

(0,0 / 5)
Kopke Colheita Port 1998
Het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen. Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie.
Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 8 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.
€ 47,50
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Portugal
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
20% vol
Soort port
Colheita
Kleur
Rood
Geur
Vooral de aroma',s als koffie en chocolade zijn in een colheita te ontdekken.
Smaak
Over het algemeen de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten en met lange fijne tonen van karamel.
Afdronk
Vol van gedroogd fruit en een heerlijke afwerking.
Wijn-spijs
Heerlijk na een goed diner, met kaas of zo maar voor de gezelligheid.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review